
Fokhagyma krémleves
Készítsünk egy finom krémlevest SÓ ÉS ÍZFOKOZÓ MENTES FŰSZERKEVERÉKEINKBŐL! 🙂
Jó étvágyat kívánunk 🙂
Dávid fűszerei csapata
Hozzávalók / 4 adag
Elkészítési idő : 25 perc
400 ml főzőtejszín vagy tej
2 nagyobb vöröhagyma
1 liter hús vagy zöldség alaplé
4 evőkanál sima liszt
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál teavaj
Szerecsendió
Csemege fűszerpaprika őrlemény
só
friss fűszernövények, például medvehagyma vagy bazsalikom
Fehér őrölt bors
Felhasznált fűszerek
Elkészítése
Szeleteljük finomra a hagymát.
Melegítsük meg a vajat és süssük a hagymát, amíg aranybarna nem lesz.
Adjuk hozzá a lisztet, majd az alaplét és a tejszínt vagy tejet is.
Fűszerezzük ízlés szerint . Sózzuk.
Ezután hozzá tesszük az összetört fokhagymát. Ízlés szerint friss medvehagyma vagy bazsalikom is belekerülhet .
Főzzük 10 percig.
Vajon és fokhagymán pirított kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Termékajánló
