
Dávid kedvenc marhapörköltje
Ma elkészítettünk egy finom receptet SÓ ÉS ÍZFOKOZÓ MENTES FŰSZERKEVERÉKEINKBŐL 🙂
Próbáljátok ki…! Jó étvágyat kívánunk 🙂
Dávid fűszerei csapata
Hozzávalók / 6 adag
Elkészítési idő : 90 perc
1,5 kg marhanyak vagy lábszár
3 db nagy vöröshagyma
3 evőkanál zsír
1 teáskanál ,,Vadhúsok,, fűszerkeverék
0,5 teáskanál ,,Szaftos rostélyos,, fűszerkeverék
2 evőkanál ,,Csemege fűszerpaprika őrlemény,,
1 evőkanál ,,Füstölt fűszerpaprika őrlemény,,
2 evőkanál szilvalekvár
1 evőkanál ,,Majoranna,, fűszer
3 gerezd fokhagyma
só
Felhasznált fűszerek
Elkészítése
Szeleteljük finomra a hagymát.
Melegítsük meg a zsírt és süssük a hagymát, amég aranybarna nem lesz.
Vágjuk a húst kb. 2 x 2 cm méretű kockákra.
Miután a hagyma aranyszínű lett, adjuk hozzá a húst.
Fűszerezzük 1 teáskanál ,,Vadhúsok,, és 0,5 ,,teáskanál Szaftos rostélyos fűszerkeverékkel,,.
Adjunk hozzá egy kevés vizet és pároljuk, amíg a hús félpuha nem lesz.
Fűszerezzük 2 evőkanál ,,Csemege fűszerpaprika,, és 1 evőkanál ,,Füstölt fűszerpaprika,, őrleménnyel. Sózzuk.
Adjuk hozzá a szilvalekvárt és az összetört fokhagymát. Szórjuk rá a majoránnát is.
Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
Most Dávid különleges sűrűsítése:
Vegyünk ki kb. egy merőkanálnyi húst egy magasabb edénybe és botmixerrel daráljuk össze. Tegyük vissza és főzzük még 10 percig .
Jó étvágyat!
Termékajánló
